Sunday, November 21, 2010

walaupun gua bukan budak-budak, tapi gua pon macam budak-budak ni. I loike~
hehe. sebenarnya, gua pun selalu gak berangan macam budak-budak ni. kadang-kadang on the road pun gua berangan macam ni. HAHA!
p/s: don't try this at home. on the road, okay. HAHA!

Friday, November 19, 2010

Fertilization Watch



Ini ialah jam tangan konsep "Fertilization Watch" ciptaan Andy Kurovets. Serious Cool! HAHAHA..

Pemenang Slimming World Woman Of The Year

Ini ialah Harriet Jenkins (25), pemenang anugerah Tokoh Wanita Tahunan Slimming World setelah berjaya mengurangkan jumlah berat badan beliau sebanyak 95 kilogram. Beliau melakukan semua ini tanpa pembedahan dan hanya bergantung kepada diet dan exercise. Hanya 18 bulan yang lalu berat beliau adalah 165 kilogram. Harriet yang berketinggian 172 cm kini sedang maintan berat badan yang sihat iaitu 76 kilogram.



Harriet sudah mempunyai masalah berat badan yang kecil. Masalah berat badannya semakin teruk setelah bapa kesayangan beliau meninggal pada tahun 2003. Untuk mengatasi kesedihan itu beliau mula makan dengan banyak sekali. Masalah berat badan beliau ini juga mengakibatkan beliau melupakan hasrat untuk mejadi seorang guru sekolah kerana risau diejek budak-budak sekolah.

Setelah bertahun-tahun diejek oleh orang kerana berat badannya yang melampau, Harriet akhirnya nekad menyertai program Slimming World. Benda pertama yang dilakukan beliau ialah berhenti memakan sosej dan bacon sebagai sarapan pagi. Sebaliknya beliau memakan cereal Weetabix (serius tak sedap tapi banyak serat weetabix ni) dan dalam masa seminggu sahaja berat badan Harriet turun sebanyak 3.7 kilogram! Tukar diet pagi aje tu! Selepas sebulan beliau berjaya membuang sebanyak 9.5 kilogram!

Kini Harriet sudah kelihatan comel. Siapa sangka ikan paus boleh menjadi mermaid. Sejak menjadi slim beliau kini berjaya memenuhi impian beliau menjadi seorang guru.



Wednesday, November 3, 2010

Ini ialah Menara Capital Gate yang bakal dibuka di Abu Dhabi tahun ini. Bangunan setinggi 35 tingkat (160 meter) ini sengaja dibina condong seperti Menara Condong Pisa dan Menara Condong Teluk Anson. The only difference ialah Menara Capital Gate menyondong sebanyak 18 darjah, yakni hampir 5 kali ganda kecondongan Menara Pisa.
Menara ini bakal menempatkan sebuah hotel 5 bintang dan ruang pejabat. Condongan manara ini bermula di tingkat ke 12 secara berperingkat-peringkat. Nampak gayanya Abu Dhabi pun dah mula bina bangunan mengarut. Maybe nak take over dari Dubai yang sekarang sudah bankap!

tapi pada pandangan gua, menara ni tak sepatutnya digelar Leaning Tower..sepatutnya Bowing Tower..lolz!

dicopy dari BlogSerius

Kehidupan Seorang Blogger

credit to BlogSerius

Rak Buku Berupa Kaset

Sekali tengok je, gua terus "FFFFUUUUUU!!!!!! serious nicee :)"


Sumpah FTW!!!



It's Mating Season


anjing+itik=ANTIK???

I'm ALOOONEEEEE!!!!!!!!!!!

Google is your God

Tuesday, November 2, 2010

bernafas semula

fuhh..fuhh..uhuk..uhuk
pehh. berhabuk gila encik belog gua ni..
kesian encik belog gua..lemas dah..
yela..habuk 7 kaki tebal..
*okay, ini tipu..HAHA
memandangkan encik belog ini telah lama dibiarkan berhabuk, gua nak bagi encik belog ni hidup balik..bernafas balik macam dulu..
gua dah bagi encik belog ni ni nafas baru..

modification yang gua dah buat pada encik belog ini adalah:
-theme warna putih..lebih suci berbanding dulu yang gelap gelita..
-nama baru..bloxpot.bloxpot.com (pelik?!)
-uhh..
-tu je la..
-kot..
-hah..sekarang ni gua sukakan cik panda..so, gua letak gambar panda kat header belog ni..
-tu je..
-sikit je kot..HAHA

so, apa-apa hal, gua nak kembali berblogging..taknak biarkan lagi..kesian kat encik belog..
lagipun ramai dah yang sound gua apahal dah lama tak update belog..
HAHA..sebenarnya takde idea dan tak pandai nak menulis sangat sebenarnya..
BM dan BI masa SPM dulu pon dapat B je..HAHAHAHA (bongok gila)
so, sekarang ni gua akan update belog biarpun takde cerita sangat..
HAHA..apa-apa pon, gua nak chow..nak sleeping-sleeping..baru lepas gayut dengan my lovely yaya papaya setelah 3 hari tak contact dia..tapi kerinduan terubat la jugak..HEHE..
okay2..gua nak pi tidoq..babai..SMALAM..

Monday, November 1, 2010

Jika Internet adalah manusia

this is nicee :)

The Oscargasm Award goes to....

anugerah Oscar: membuatkan artis-artis orgasm..HAHA

Bila Justin Bieber masuk WWE


bieber! bieber! bieber!