Friday, December 24, 2010

perihal sepasang kasut

halo dan selamat petang.
actually perihal sepasang kasut ni aku nak post awl pagi tadi, tapi disebabkan aku tidur tak sedarkan diri, aku post perihal kasut ni lambat sikit. *sorry encik kasut* sebenarnya apa hal dengan si kasut ni? haa.. ni yang gua nak cerita ni. *eh, tadi aku, ni gua pulak. fenin2* korang pernah beli sesuatu barang gunakan duit korang tak? barang tu bukanlah barang makan ke ape ke. maksud aku, barang yang korang boleh simpan, guna dan seangkatan dengannya. kalau ada, adakah korang masih simpan barang tu? kalau ada, tahniah. *tepuk2* perihal sepasang kasut ni sebenarnya agak penting buat aku sebab aku sayang sangat dengan kasut aku ni. kenapa aku sayang sangat? sebab, ini adalah kasut pertama yang aku beli sendiri. bukan guna duit bapak aku atau duit siapa2. aku beli gunakan duit yang aku kumpul sendiri. hahaha. aku sayang gila dengan kasut aku ni. ingat tak entri yang aku post 8 hari lepas? haa..itulah kasut pertama yang aku beli sendiri. aku beli 24/12/2007. dan hari ini 24/12/2010 dah tepat 3 tahun kasut tu bersama-sama aku tatkala susah dan senang. *ececeh* actually kasut tu aku guna untuk jalan-jalan, untuk bersukan *bersukan? teruk betul!* tapi, kasut tu masih bersama-sama aku. sebab aku sayang sangat dengan kasut tu walaupun dah agak rabak sedikit tapi aku still pakai kasut tu bawak pergi kelas, pergi jalan-jalan. hahah. terima kasih encik kasut. eh, dari tadi aku asyik cite pasal kasut je, tapi aku tak perkenalkan pon. haha. kasut tu ber-brand vans. model vans old skool. lawa kot. *winkwink* disebabkan kasut tu lawa sangat, raya tahun ni aku beli lagi sepasang kasut model yang sama tapi warna lain. haritu aku beli warna hitamputih. tapi tahun ni aku beli warna putih plain. kasut ni pon aku selalu gak pakai bawak pegi kelas. dah nak rabak sikit. sebab apa? sebab material kasut tu dibuat dari pvc. the previous shoes tu canvas je. so, kalau pakai pvc, buat macam pakai canvas, tak ke rabak tu? hahah. cukuplah setakat ni. haha.

apa-apa pon, jangan nakal.

p/s: hari ni anniversary ke 3 kasut aku ni. aku sayang kau encik kasut! muah2!
p/s/s: cik teta, aku pinjam trademark kau kejap.


Thursday, December 16, 2010

Meksis oh Meksis!!



Ahoy there!! (ar ar ar)
entri kali ini adalah tentang jaringan telefon mudah alih terbesar di Mesia, iaitu Meksis. so, apa kena mengena entri ini dengan mr. kreb??
haaa..sebenarnya takde apa sangat pon. nak cerita pasal orang yang sukakan duit je sebenarnya. korang kenal tak Anandu Krishnu?? Anandu Krishnu adalah salah seorang manusia yang terkaya kat Mesia ni. dialah tokey Meksis. company satellite tv, Estro pon dialah tokey nya. gila kaya kan??


"ni makcik nak buat komplen ni!! pasai apa coverage Meksis kat UiTM puncak alam rendah sangat? kadang-kadang takda langsung. makcik nak call anak makcik pun tak dapat. hang ni laa.. orang dah melabuq duit kat hang banyak-banyak, hang pi la kasi betul coverage kat sini. ni dak, dapat duit ja pi beli kacang lepas tu pi meronggeng. barua punya umat!"
-makcik yang sedih

"der, lu tau tak? gua nak call awek gua pun gua sempat cakap hello je..lepas tu putus..hello hello, putus lagi..macam mana gua nak bergayut der? aduyai. nasib baik sekarang ni zaman dah makin maju. internet pun makin laju. senang-senang gua skype je dengan awek gua. habis cerita. (tapi dah tau boleh skype, apasal gua pun sebok nak menyemak kat sini eh? sengal betul la..ha ha)"
-si budak penyebok


sebenarnya coverage Meksis kat puncak alam ni memang bermasalah. mungkin kat kawasan tanah tinggi kot. *dah2. jangan nak merapu* tapi, sebagai orang kaya kat Mesia ni, dan company Meksis tu beliau yang punya, apa kata beliau dengan konco-konco beliau cuba untuk mengatasi problem yang dialami oleh makcik yang sedih dan si budak penyebok dan ramai lagi kut pengguna-pengguna Meksis kat sini. jangan lah dok tibai duit orang je tapi kerja tak jalan. dah buat iklan hebat-hebat, dah buat promosi canggih-canggih, tapi perkhidmatan macam haram je.



dengan ini, gua sertakan gambar si tokey:


eh, ni bukan lah..ni ketam si kedekut.


ni lagi lah bukan..aduyai



haa..ni lah beliau..tapi kena letak karikatur jek. takut blog kena banned.


eh, dah pukul 1 pagi. besok ada kelas pukul 8.30 pagi. saje jek buang masa.
apa-apa pon, babai, smalam. *peace*

8 hari lagi


24Disember2010

Wednesday, December 15, 2010

Friday, December 10, 2010

ini post sekitar pukul 3 pagi

ini adalah kerja aku pada pukul 3 pagi.
try google nama sendiri.
tup tup ada pulak. haha.
sila klik untuk lebih jelas.








haha. sengal tak?
macam gilo pon ado.

Carlos Tevez Is A Proctologist?


The highlight of the Manchester derby (it happened this past Wednesday) was Manchester City’s Carlos Tevez giving Manchester United’s Rio Ferdinand a rectal exam.
LOL!

super nicee (:






It always seems impossible until its done.
:Nelson Mandela:

It's kind of fun to do the impossible.
:Walt Disney:



kenapa gambar muka je?

nak tau tak kenapa sesetengah orang suka ambik gambar muka je, lepas tu upload kat facebook, myspace dan sewaktu dengannya?





nak tau tak?











taknak?







cakaplah "nak tau"...pleaseee~







okay2..









sebabnya adalah......
TAADAAAAA
LOL!

Ilusi Optikal





Wednesday, December 8, 2010

hello. gua tengah pening kepala sebab tidur kat lecture literacy tadi. dan gua juga sedang bersedih. bye ):

I Love Asus (:

pernah rasa frust tak?
tadi dah ready nak tidur. tapi tak dapat nak tidur. saje singgah blogger nak post something. tapi tak tau nak post apa. tadi dah ada idea. tiba-tiba hilang. mungkin idea dah tidur kot.

Tuesday, December 7, 2010




cute tak?
macam-macam boleh di-desribe untuk keychain ni. sebenarnya ada cerita disebalik keychain ni. cuma aku dengan cik Azriah je yang tau. HAHA.

p/s: at the moment aku post entry ni je, baru aku perasan yang cik Azriah pun post entry yang sama. how sweet. HEHE.

ha-ha i really wish i weren't here right now!

macam biasa. tadi bangun pukul 12.50 tengah hari (tak mandi lagi ni) sebab tadi start tidur lepas subuh. bagus kan aku? HAHA. hari ni (7Dis2010), telah dimaklumkan bahawa tidak akan ada bekalan elektrik di UiTM kampus Puncak Alam dari jam 7 pagi hingga 4 petang.

12.50 p.m.
aku bangun. dah agak dah. mesti aku tidur dalam kepanasan. HAIH~
aku pergi tandas, dengan niat yang suci. nak pergi basuh muka je sebenarnya (bengong). masuk tandas pun gelap je. dalam hati "kalau gelap, macam mana nak tengok muka aku yang hemsem ni? aduyai". bilik housemate aku pun sunyi je. kalau tak, memang selalu 'boom boom boom'. dalam hati aku' "HAHAHA..takde elektrik baru senyap". lepas tu, dengan niat yang masih suci aku melangkah ke bilik Encik Iezu yang berada di rumah sebelah. aku lalu la kat ruang tamu, "sah takde elektrik ni. panas. selalunya kipas ni berpusing je. ni tak pusing pulak.".
then, melangkah masuk bilik Iezu je, terus terasa sejuk. fuhh. tengok la Iezu dengan Salleh main game. lepas tu Iezu tegur. "siapa cakap takde elektrik? dah pukul 12 ni."
then, baru aku terperasan yang bilik dia tu ade elektrik. bengong. kalau takde elektrik, macam mana diorang boleh main game. lepas tu aku balik bilik, aku terus gelak golek-golek. bongok la aku ni. tu la, bangun tengah hari lagi. kan dah jadi bengong.






Sunday, December 5, 2010